dilluns, 13 d’octubre del 2008

espanyar: v. tr. [LC] Fer saltar el pany (d’una porta, d’un bagul, etc.). Els lladres van espanyar la porta del darrere.(Font: DIEC)

estic mirant el resum de les notícies del dia al canal 3/24 i de sobte apareix la crònica del dia de la hispanitat i em quedo astorat. què algú m’expliqui, sisplau, per què el cos nacional de policia de catalunya, els mossos d’esquadra, ha de carregar contra els manifestants catalans i catalanistes que protestaven per la convocatòria feixista i ultradretana que hi havia a programada a barcelona i a tarragona. els catalans no hem de celebrar res aquest dia, però res de res. qui és qui mana als mossos anar a repartir llenya? per què? contra qui? en defensa o protecció de qui? potser els ajuntamens falsament socialistes que tenim a totes dues ciutats, els representants dels quals només pensen a trepar i a fer carrera política a espanya sense preocupar-los gens ni mica ni la catalanitat ni, com queda demostrat en dies com avui, el sentit comú. qui permet que uns caps quadrats, curts de gambals, carn de canó, misèria mental, púrria, escòria del món, tregui els seus lemes al carrer, que defensin a crits un règim de terror i tenebres, que reprodueixin eslògans que només de veure’ls ja causen dolor per tot allò que han representat? i més encara, per què emparant-se en la ‘democràcia’ (com la fan servir de fulla d’afaitar, aquesta paraula!) censuren una opció a còpia de repartir bastó i permeten que una altra s’imposi? per què aquestes manifestacions tenen lloc a catalunya? per què tenim un president de la generalitat que no és català ni li importa gens ni mica catalunya (en el sentit real de la paraula, car en el sentit de casella del monopoli d’una ideologia sí que li interessa)? per què el nostre món del nostre país de la nostra llengua de la nostra vida de cadascú és tan lluny del que ens prometen sempre? per què em fan enveja quan surten al carrer a celebrar els seus triomfs esportius, per exemple, que jo no puc celebrar, car el meu país no el representa ningú (o gairebé ningú) oficialment? per què m’obliguen a entrar en polèmiques polítiques si jo només vull poder viure tranquil amb la consciència tranquil•la, amb la tranquil•litat d’esperit que dóna pensar que puc anar a la botiga del costat i demanar si, per exemple, tenen ‘gots de vidre’? per què no m’entenen quan demano ‘gots de vidre’? qui s’equivoca? quan m’han enganyat? algú menteix... ‘poder celebrar este dia en una tierra donde ser español es tan peligroso...’ me’n faig creus. i sembla que ningú més ho veu o ho pensa. ningú més dirà res, poetes?

2 comentaris:

Pau de sa Punta Grossa ha dit...

De fet hauries d'haver vist CQC. Van anar a una mani sorprenent on els cridaren rojos rojos. No és tan sols contra el catalanisme, és un fet racista. El poema feixista- irònic que van llegir l'altre dia a l'orinal tenia raó.

Me sap greu, endavant ses atxes.

eduard ha dit...

ja veig que no, a banda d'en pau...
gràcies pau.