dilluns, 31 de març del 2008

Poesia o l'escorxada de Can Octubre

Què és la poesia?

Què és escriure?

"Escriure pot ser com suar o vomitar (que s'ho fa un tot sol) o potser com pegar o acariciar (que li ho fas a algú)."

La poesia... és un escàndol? Si no ho és ho hauria de ser! Què s'han pensat els ministres de Madrid i el senyol L. Picó? Endavant les atxes. Estar fins als collons dels ineptes, això és la poesia. Estar fins als miracles d'Heracles d'haver de demanar permís per parlar...
... i vosaltres pesta, què és la poesia per vosaltres?

(foto: edifici Octubre de València) 

1 comentari:

Lord Alorda ha dit...

Jo hi era quan vares fer aquesta foto preciosa (la poesia transparent damunt totes les coses, damunt totes, de veres, totes les coses com un vidre)
FANTÀSTIC!
Difícil pregunta per a respondre, Pau, però necessària en un moment en què PESTA POÈTICA està en stand by: els de pedra foguera ja hem hagut d'explicar en poques paraules la significació poètica, però és necessari fer una revisió.
Poesia: si em demanes què és, ara mateix jo sols et podria contestar pensant en els ossos d'Ausiàs March cosits entre ells per filferros, després són trepitjats pels propis valencians. És trist i terrible, un cadàver. Ara sols penso en cadàvers cosits per amfetamines, cocaïna i filferro, un cilici a punt de florir i de triomfar més enllà de les muntanyes finals.
Una muntanya sagrada
(zoom back cameraaaaaaaaaaa!!!)
la poesia és tot
la vida i la mort
tot és poesia
i foc i festa i pesta
la cèl·lula
l'àtom
el foc (què és el foc? no és matèria, no és transparència, o és res, no és procés, el foc és un incendi (Gran Galan!) la poesia ´s un incendi, el foc és poesia)

la poesia és aristocràcia
un lord que coneix llur condició

"tot i tot i tot
motiu d'inspiració
la teva bellesa que tot ho desespera"
LLIBRE DEL SILENCI, JCPA

continuarà...